COLEGIUL NATIONAL

GHEORGHE VRANCEANU

Evenimente Proiecte

CS4E


Campus Stellae for Europe

Prezentare


Încă de la începutul secolului al 9-lea, Santiago de Compostela a devenit unul dintre principalele locuri de pelerinaj din Europa. Mii de pelerini au urmat de-a lungul timpului Calea Sfântuui Iacob, care a devenit loc de confluență pentru diferite culturi, limbi și tradiții.


Proiectul își propune să construiască o identitate europeană comună descoperind ce conexiuni pot fi găsite în zilele noastre între țări din vestul, centrul și estul Europei legate de calea Sfântului Iacob spre Santiago de Compostela, unii dintre participanți având șansa să devină pelerini. Proiectul a fost aprobat de Comisia Europeană cu numărul 2019-1-ES01-KA229-064905_3 și colegiului îi revin 29397 euro.


Cele 6 mari obiective ale proiectului sunt:


-O1: construirea une identități europene comune descoperind legături culturale și istorice și experimentându-le în cadrul pelerinajului


-O2: promovarea unui stil de viață sănătos prin cercetări de nutriție și gastronomie, ca și prin practicarea drumețiilor montane


-O3: comunicarea de idei și credințe, rezultate ale cercetărilor și alte cunoștințe în limba engleză, folosind digital media, platformele de socializare și ale proiectului


-O4: întărirea auto-învățării și a independenței individuale


-O5: lucrul în echipă


-O6: crearea și consolidarea unei rețele de elevi europeni cu interese și preocupări comune.


Vom lucra pe 3 direcții: Moștenire culturală (D1), Sănătate și wellbeing (D2) și Competențe digitale (D3).

Aproximativ 80 persoane din România, Slovenia, Portugalia și Spania vor fi direct implicate în proiect. Fiecare școală își va forma echipa (20 elevi și 4-6 profesori). Campus Stellae for Europe (CS4E) se adresează elevilor născuți in 2004 care doresc sa fie open-minded, rezilienți și perseverenți, gata să-și întreacă limitele prin self-learning, efort în comun și autonomie personală.

Vom folosi o metodologie bazată pe Labs: 5 laboratoare, fiecare focusat pe un anume aspect legat de pelerinaj. Vom avea și 4 întâlniri internaționale,în care elevii și studenții vor face schimb de bune practici și experiență.

Cronologic, proiectul va avea 4 faze:

  1. PROJECT LAUNCH-Lansarea proiectului-selectarea echipelor și stabilirea sarcinilor-se va încheia cu prima întâlnire internațională.
  2. PAVING THE WAY-pregătirea căii, care va include HEALTHY LIFE LAB și CULTURE & ARTS LAB. Fiecare-și va desfășura activitatea în 4 etape: planificare, cercetare, acțiune și diseminare. Această fază se va finaliza cu a doua întâlnire internațională.
  3. WALKING THE PATH-va începe în a 3-a întâlnire internațională, cu pelerinajul și va continua cu COMMUNICATION LAB, VIDEO EDITION LAB și WEB DESIGN LAB.
  4. BROADENING OUT: Rezultatele finale și diseminarea.

Rezultatul proiectului va fi un ghid cultural și informații practice pentru tinerii pelerini, numit “CS4E: Young Pilgrims Guide to Find Out Europe on the Way.” Va include materiale scrise și audiovizuale, disponibile pe site-urile proiectului, școlilor, eTwinning și alte platforme europene Erasmus+.

Vom pune accent pe folosirea noilor tehnologii informatice ca și conector între elevi și profesori. Limba proiectului va fi engleza. Ne așteptăm ca proiectul să aibă impact pe termen lung asupra elevilor și profesorilor, ca și a comunității. Se vor îmbunătăți nu numai competențele academice și profesionale, ci și abilități ca lucrul în echipă și capacitatea de a fi proactiv.

Campus Stellae for Europe ne va da oportunitatea să devenim membri activi ai unei rețele europene, capabili să schimbe bune practici și experiență, ne va ajuta să devenim cetățeni cu o conștiință europeană mai largă. Va fi o provocare culturală plină de beneficii pentru școlile noastre, care vor fi mai experimentate, unite și îmbogățite în inițiative internaționale.

Echipa de proiect a colegiului este formată din profesorii:

  1. Andrei Gabriel (profesor matematică)-coordonator
  2. Andrei Cristina-Elena (profesor matematică)-responsabil diseminare
  3. Popa Marian (profesor matematică)-coordonator D2
  4. Bușteagă Marinela (profesor chimie)-coordonator D1-arhitectură și artă
  5. Lazăr Crina (profesor limba franceză)-coordonator D1-cultură
  6. Mărgineanu Lăcrămioara (profesor informatică)-coordonator D3

Echipele de elevi, formate pe cele 3 direcții, sunt alcătuite din: 10 elevi în grupul D2, 5 elevi în grupul D1, 5 elevi în grupul D3, care vor participa în întâlniri internaționale. Cele 3 grupuri vor avea și activități comune, cei 20 elevi implicați participând la workshopuri combinate.

Documente:

Anunt selectie
Accord parental
Aplicatie